ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Ρομπέρτα Μέτσολα – Ποια είναι η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δείτε ποια είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου εδώ και 20 χρόνια.

Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Τα τεσσαρακοστά τρίτα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Ρομπέρτα Μέτσολα και μαζί την επιτυχία της να εκλεγεί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως η διάδοχος του εκλιπόντα Νταβίντ Σασόλι.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ

Είναι παιδί της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Όταν η Ρομπέρτα έγινε δικηγόρος και ειδικεύτηκε στο ευρωπαϊκό δίκαιο, ήξερε ότι αυτό θα ήταν το μέλλον της. Μετά το πτυχίο της στη Νομική στη Μάλτα - τότε με το πατρικό της όνομα Τεντέσκο Τρίκας - πήγε στο Βέλγιο στο Κολέγιο της Ευρώπης, έγινε Γενική Γραμματέας της φοιτητικής οργάνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εργάστηκε στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ενεργή πολιτικά στο Εθνικιστικό Κόμμα από τα εφηβικά της χρόνια, ανελίχθηκε πολιτικά για να φτάσει στο ευρωκοινοβούλιο, του οποίου είναι μέλος από το 2013. Το 2020 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Είναι παντρεμένη με τον Φινλανδό Ούνο Μέτσολα, ο οποίος ήταν επίσης στέλεχος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τώρα εργάζεται στις Βρυξέλλες για μια οργάνωση λόμπι για τη βιομηχανία κρουαζιέρας. Είναι μαζί από το 1999 και έχουν τέσσερις γιους Luca, Alec, Marc and Kristian. Ο μεγαλύτερος 14 και ο μικρότερος 4. «Προσπαθώ να φροντίσω να νιώθουν Μαλτέζοι όπως και Φινλανδοί». Η Μέτσολα έχει πάθος με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενδιαφέροντα που όπως λέει κληρονόμησε από τον παππού της που ήταν σεφ στο Βασιλικό Ναυτικό. Η πολύτεκνη Μαλτέζα λατρεύει τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Τομ και Τζέρι» και δίνει καθημερινά «μάχη» για να μην αφήνει τα παιδιά της πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, αντιτίθεται σθεναρά στις εκτρώσεις, κάτι που έχει προκαλέσει κατά καιρούς σφοδρές επικρίσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Η Μέτσολα είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ και 20 χρόνια - μετά τη Γαλλίδα Νικόλ Φοντέ (1999-2002) και τη Σιμόν Βέιλ (1979-1982). Είναι επίσης και η νεότερη πρόεδρος του ΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES